True
sdafdf
Miten lakkaan veneen?
Se on helpompaa kuin uskotkaan.

Kuinka lakata vene vaihe vaiheelta

Veneen tai minkä tahansa muun puuesineen, kuten maston tai huonekalun, lakkaus voi tuntua työläältä. Se on kuitenkin helpompaa kuin luulet ja jokainen voi saavuttaa täydellisen pitkäkestoisen lopputuloksen hyvällä ja huolellisella valmistelulla sekä oikealla Epifanes-lakalla. Saatavilla on myös video , jossa on kaikki opastettuna.

Vaihe 1: Aikataulu ja tavoitteet veneen lakkauksessa

Päätä, mitä haluat saavuttaa. Veneen tai maston lakkaus paljaasta puusta vie enemmän aikaa kuin pelkkien huoltolakkauksen tekeminen. Pystytkö työskentelemään hyvin ilmastoiduissa suljetussa ympäristössä vai työskenteletkö ulkona? Kuivumisajat talvikuukausina ovat paljon pidempiä kuin lämpimissä olosuhteissa. Suunnittele lakkatyösi hyvissä ajoin ja työstä askel askeleelta.

Vaihe 2: Lakan kunto

Epifanes-lakkaus voi kestää vuosia tai jopa yli vuosikymmenen, kun sitä käytetään oikein ja sitä huolletaan säännöllisesti. On tärkeää, että levität riittävästi kerroksia pinnoitusta rakentaessasi ja teet huoltolakkauksia säännöllisesti. Kun puu on aiemmin lakattu, voit arvioida lakan laadun jollakin seuraavista kolmesta tavasta.

1. Lakassa näkyy vain kiillon häviämistä. Tässä tilanteessa voit puhdistaa ja hioa pinnan ja levittää vähintään kaksi uutta kerrosta.

2. Lakkaus näyttää huonolta, siinä näkyy kiillon menetystä ja kevyttä säröilyä. Tässä tilanteessa UV-suoja on kokonaan poissa. Tässä tapauksessa tärkeää puhdistaa ja hioa lakka huolellisesti ja levittää vähintään neljä uutta kerrosta.

3. Lakkapinta on huonossa kunnossa. Tässä tilanteessa vanha pinnoitus tulisi poistaa kokonaan ja korvata uudella lakkapinnalla ihan puusta saakka. 

Vaihe 3: Ero yksi- ja kaksiosaisen lakan välillä

Yksiosainen lakka kuivuu  joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa. Kaksiosainen lakka on kemiallisesti kuivuva maali. Kaksikomponenttilakka on sitkeämpi ja vahvempi kuin yksikomponenttilakka, mutta käyttö on vaativampaa. Sitä ei saa käyttää ulkona, alle 12°C lämpötiloissa ja kun ilmankosteus on yli 70 %.

Hionnan ja rasvanpoiston jälkeen yksiosainen lakka voidaan levittää kaksikomponentti polyuretaanipohjaisen lakan päälle. Kaksiosaista polyuretaanilakkaa ei kuitenkaan voida levittää yksiosaisen järjestelmän päälle. Jos et tiedä kumpi lakka pinnalla on, voit helposti testata, onko sinulla yksi- vai kaksikomponenttilakka. Ota asetonilla kyllästetty kangaspala ja aseta se pinnalle noin 15 minuutiksi. Jos lakka alkaa rypistyä ja voit irrottaa sen, kyseessä on yksikomponenttilakka.

Kerroksia kasvattava lakkausmenetelmä on täyttää ja rakentaa pohja kaksikomponenttisella lakalla ( Epifanes PP Varnish Extra ) ja viimeistellä yksikomponenttisella lakalla, kuten tavallisella kirkkaalla lakalla . Tämä yhdistetty lakkajärjestelmä nopeuttaa kalvon rakentumista ilman elastisuuden ja UV-suojan menetystä.

Vaihe 4: Tarvittavat materiaalit

Määritä tarvittava määrä lakkaa. Varmista myös, että sinulla on tarpeeksi ja oikeaa ohennetta. Älä unohda työssä tarvittavia työkaluja, kuten siveltimiä, teloja, maalarinteippiä, hiomapaperia jne. ja muista turvallisuutesi (suojakäsineet/suojavaatteet, suusuojus, suojalasit). Rahan säästäminen harjoissa, ohentimissa ja hiekkapaperissa heijastuu työsi laatuun ja lisää mahdollisia epäonnistumisia. Hiomiseen suosittelemme ainoastaan Mirka Abranet tuotteita. 

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.


 

Vaihe 5: Pinnan valmistelu

Pinnan perusteellinen esikäsittely on yksi aikaa vievimmistä osuuksista, mutta myös yksi tärkeimmistä. Jos puu on paljas, poista rasva Epifanes Cleaning Solventilla. Vaihda pyyhkeesi säännöllisesti ja hio puu Mirka Abranet P180:lla. Poista rasva uudelleen Epifanes-puhdistusliuottimella

Vanhat lakkapinnat voidaan puhdistaa rasvanpoistoaineella Epifanes Spraythinner. Tämä on ruiskuohenne yksikomponentti maaleille. 

ÄLÄ KÄYTÄ EPIFANES PU SPRAYTHINNERIA rasvanpuhdistukseen. Jälleen, vaihda pyyhkeet säännöllisesti. Hio vanhat pinnat perusteellisesti P220-240:llä.

Vaihe 6: Valitse oikea lakka ja järjestelmä

Epifanes kirkas lakka

Klassinen Epifanes Clear Lakka on erittäin helppokäyttöinen ja sitä voidaan levittää lähes kaikille puulajeille. Voit myös levittää tämän tuotteen jokaisen aiemmin lakatun pinnan päälle merkistä riippumatta. Paljasta puusta rakennettaessa on tärkeää ohentaa ensimmäinen kerros 50 %, jotta se tunkeutuu hyvin puuhun. Ohenna toista kerrosta 25 %. Kahden tai kolmen kerroksen jälkeen levitä lakka ilman ohennetta vähintään seitsemään kerrokseen. Mitä enemmän kerroksia, sitä parempi UV-suoja ja pitkäikäisyys. Kevyt hionta tai Mirka Abralon käyttö loppukerrosten välillä on erittäin suositeltavaa.

Epifanes Woodfinish Gloss

Epifanes Woodfinish Gloss on lakkamainen viimeistely, joka muistuttaa perinteistä kirkasta lakkaa. Suurin ero on Woodfinish Glossin öljykomponentti. Tämä tekee siitä erityisen sopivan öljyisille ja rasvaisille puille, kuten teak ja Oregon Pine. Toinen etu on, että sinun ei tarvitse hioa kerrosten välillä, jos seuraava kerros levitetään 72 tunnin sisällä 18 °C:ssa. Levitettäessä ohenna ensimmäistä kerrosta 25-50 % ja lisää vähintään 6 kerrosta. Jälleen, mitä enemmän kerroksia, sitä parempi UV-suoja ja pitkäikäisyys.

Epifanes Rubbed Effect Lakka ja Epifanes Woodfinish Matte

Epifanes Rubbed Effect Varnish on satiinilakka vain sisätiloihin. Toisaalta meillä on Epifanes Woodfinish Matte. Tämä on myös satiinilakka, mutta sisältää UV-suodattimen, joten se soveltuu myös ulkokäyttöön. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää rakentaa järjestelmä korkeakiiltoisella aineella, kuten Epifanes Woodfinish Gloss tai Epifanes PP Varnish Extra ennen satiinilakkojen levittämistä. Korkeakiilto kerääntyy paljon nopeammin, mutta antaa myös paremman suojan alla oleville kerroksille.

Epifanes polyuretaani kirkas kiilto & kirkas satiini

Nämä kaksi lakkaa ovat kaksikomponenttisia viimeistelyjä. Ne ovat Epifanes-sarjan kovimmat lakat. Tämä on täydellinen lakka pöydille, kojelaudoille ja muille massiivisille puupaloille, jotka tarvitsevat maksimaalista suojaa. On mahdollista kiillottaa myös korkeakiiltoinen polyuretaanilakka. Satiinikalastusta varten levitä useita kerroksia Epifanes Poly-urethane Clear Gloss -kiiltoa ennen kuin levität Poly-urethane Clear Satiinia päälle.

Epifanes PP Lakka extra

Tämä on nopeimmin muodostuva lakka. Epifanes PP Varnish Extralla voit levittää jopa 3 kerrosta päivässä 18 C:ssa ilman kerrosten välistä hiontaa! Tämä tuote tunkeutuu täydellisesti puuhun ja sillä on rajoitettu kutistuminen. Kun olet lisännyt useita kerroksia PP Varnish Extraa, voit jatkaa yksipakkaisella Epifanes kirkkaalla lakalla (yksikomponenttisella) tai Epifanes Poly-Urehane Clear Glossilla (kaksikomponenttisella) maksimaalisen UV-suojan saavuttamiseksi. PP Varnish Extra tulee aina päällystää tuotteella, jolla on korkeampi UV-suoja. Pelkkä Epifanes PP -lakka ei riitä. Ulkokäyttöön Epifanes PP Lakka ei yksin riitä.

Vaihe 7: Levitä koko lakkapinta

Kun olet valinnut työhösi oikean tuotteen ja järjestelmän, on tärkeää levittää tarvittava vähimmäismäärä kerroksia. Pohjois-Euroopassa, jossa UV-altistus on yleensä vähäinen, tulisi olla vähintään 7 kerroksen järjestelmä, jossa ensimmäiset 2 tai 3 kerrosta vain kyllästävät puuta. Todellinen suoja tulee viimeisistä 4+ kerroksista. Voi olla tarpeen levittää yli 7 kerrosta, jos lakka levitetään vaakasuoralle pinnalle tai kävelyalueelle. Etelä-Euroopassa ja USA:n eteläosissa havaitsemme korkeamman UV-altistuksen. Siellä suosittelemme levittämään 12 kerrosta. Näissä lämpimissä ilmastoissa huoltovälejä on lyhennettävä. 

Vaihe 8: Kun työ on tehty

Anna lakkajärjestelmän kovettumisen jälkeen riittävästi aikaa. Tee muistiinpanoja käytetyistä tuotteista ja määrästä myöhempää tarvetta varten. Mutta mikä tärkeintä, älä lykkää huoltoa, vaan levitä tuoreita lakkakerroksia, kun kiilto on hävinnyt. Tämä auttaa lakkajärjestelmää kestämään luonnonvoimia.


Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.
Miten lakkaan veneen?
Oy Esco Ab, Mika Vanhala 23 elokuuta, 2023
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin
sdafdf
Venelämmittimen kausihuoltovinkit
Mitä käyttäjän kuuluu tehdä lämmittimelle lämmityskauden alla

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.